Ljutiti Real deklasirao Unicaju
Foto: EPA

Euroliga, 8. kolo

Ljutiti Real deklasirao Unicaju

M. Šljivak

Košarkaši Reala prekinuli su seriju od tri uzastopna poraza i večeras su na svom parketu deklasirali Unicaju 89:57 u susretu 8. kola Eurolige.

Samo u početnim minutama utakmice tim iz Malage je bio konkurentan, ali je Real u ostatku meča dominirao.

Već nakon prve dionice bilo je jasno da ekipa Pabla Lasa nema namjeru da izgubi još jedan meč. Ovaj dio igre su dobili 19:12, ali već do poluvremena prednost je povećana na dvocifrenu razliku, 40:27.

Nastavak meča je donio potpuno demoliranje Unicaje. Nakon 30 minuta bilo je plus 24 (62:38), ali se Kraljevi nisu zaustavljali već su nemilice punili protivnički koš i u posljednjoj dionici.

Na kraju su ostvarili pobjedu od 32 poena razlike i vratili su samopouzdanje koje su izgubili u prethodnim susretima.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Jaycee Carroll je sa 17 poena predvodio Real, Rudy Fernandez je dodao 14, a Luka Dončić je ponovo odigrao maestralan meč i za 25 minuta je ostvario učinak od 13 poena, 10 skokova i šest asistencija.

Kod Unicaje po 10 poena su ubacili Alberto Diaz i Dragan Milosavljević.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi