Llull propušta utakmicu sa Efesom

Laso odmara igrače

Llull propušta utakmicu sa Efesom

Trener Reala Pablo Laso izjavio je da će Sergio Llull propustiti duel sa Anadolu Efesom.

Prema njegovim riječima, pošteđeni će biti i Jonas Mačiulis i Othello Hunter.

"Imamo šest ili sedam igrača koji nisu 100 odsto spremni, što je i normalno s obzirom na raspored prošle nedjelje. Llull, Mačiulis i Hanter imaju manje povrede i ne želimo da nam se igrači povrede jer nisu dovoljno odmarali", rekao je Laso.

Madriđani su kolo prije kraja regularnog dijela takmičenja osigurali prvu poziciju, dok će za Efes utakmica 30. kola Eurolige biti od izuzetne važnosti. Naime, ekipa iz Istanbula, trenutno šestoplasirana na tabeli elitnog takmičenja, eventualnom pobjedom bi mogla dospjeti na petu poziciju i tako sigurno izbjeći moskovski CSKA u četvrtfinalu. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Utakmica između Reala i Anadolu Efesa igra se sutra od 21 sat u Madridu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi