Lokomotiv i Spartak izborili majstorice

Super liga Rusije

Lokomotiv i Spartak izborili majstorice

Košarkaši Spartak Sainkt Petersburga i Lokomotiv Kubana izborili su pete utakmice četvrtfinala. Spartak je bio bolji od Khimkija, a Lokomotiv od  Dinama i četvrtfinalne serije sada su poravnate na 2-2.

U odličnoj i, do samog kraja, neizvjesnoj utakmici Lokomotiv je sa 85:80 bio bolji od moskovskog Dinama i izborio petu utakmicu koja se igra u Moskvi. Gerald Green je sa 25 poena i 6 skokova predvodio Lokomotiv, a veliku pomoć je imao u Jamesu Guistu koji je ubacio 18 poena. Ponovo su kod moskovskog kluba najbolji bili Sergej Monia sa 20 poena i 9 skokova i Sergej Bikov sa 19 poena.

Kao i Lokomotiv i Spartak je protiv Khimkija slavio pobjedu sa pet poena razlike, samo drugim rezultatom (69:64). Najzaslužniji što je Spartak izborio petu utakmicu bili su James White sa 20 i veteran Zakhar Pashutin sa 18 poena. Timothy Brains je sa 12 poena bio najefikasniji kod Khimkija, a Kelly McCarthy je dodao jedan poen manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.