Lokomotiv Kuban prvi finalist Eurocupa

Lokomotiv Kuban prvi finalist Eurocupa

M. Šljivak

Košarkaši Lokomotiv Kubana plasirali su se u finale Eurocupa. Oni su večeras na svom parketu poraženi od Valencije rezultatom 68:63, ali zbog pobjede u prvom meču otišli su u finale.

Iz prvog susreta domači košarkaši su donijeli 10 poena prednosti, ali se Valencia nije predavala. Prvih 10 minuta igre dobili su domaći košarkaši 16.15, da bi potom Valenica u drugoj dionici okrenula susret u svoju korist, te su na poluvrijeme otišli sa dva poena prednosti 28:26.

Igrala je Valencija bolje i u nastavku ssureta. Imali su konstantno vodstvo, a nakon tri četvrtine su imali veoma dobrih šest poena prednosti 43:37. Tim Velimira Perasovića je u posljednjoj četvrtini u nekoliko navrata imao i prednost od 10 razlike, koja im je donosila produžetke, ali je Lokomotiv zahvaljujući Nicku Calathesu ipak uspjela stići do rezultata koji ih vodi u finale, iako su poraženi na svom parketu.

Dubljević i Marković su predvodili goste do pobjede sa po 14 poena, dok je za Lokomotivu Nick Calathes ubacio 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.