Lokomotiv prošao dalje, prva pobjeda Triumpha

Lokomotiv prošao dalje, prva pobjeda Triumpha

M. Šljivak

Sjajan meč 4. kola grupe I Eurocupa odigrali su Triumph i Banvit, a domaći tim je na kraju slavio pobjedu rezultatom 93:89.

Prvo poluvrijeme u potpunostije pripalo domaćim košarkašima. Već nakon prve četvrtine stvorili su devet poena prednosti 28:19, da bi na poluvrijeme otišli sa plusom od 14 poena 52:38.

Ipak, turski tim se nije predavao. Uspjeli su dobiti treću dionicu 23:19, pa se u posljednjih deset minuta ušlo sa deset razlike u korist Triumpha 71:61.

Banvit je igrao bolje i posljednju četvrtinu. Pričli su na minus dva poena 91:89, na devet sekundi do kraja, da bi potom McKee za Triumph pogodio oba bacanja, a Mejia je promašio trojku za goste, te je ostalo 93:89.

Segey Karasev je u domaćem sastavu ubacio 19 poena, dok je Chuck Davis za goste postigao 21 poen.

U susretu grupe K, Lokomotiv Kuban je savladao ekipu Cajasola rezultatom 83:72.

Tim iz Seville je odigrao veoma dobro prvih 20 minuta, te su na poluvrijeme otišlis a četiri poena prednosti 39:35. Ipak, u trećoj četvrtini, domaći su razbili svoje protivnike 28:13, pa su u posljednju četvrtinu oni ušli sa 11 razlike 63:52.

U završnih deset minuta Lokomotiv je održavao mirnom igrom prednost, te su došli do nove pobjede koja ih vodi među osam najboljih ekipa.

Derrick Brown je u domaćem sastavu ubacio 20 poena, dok je kod gostiju Bogdanović ubacio 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.