Lokomotiv slavio u Atini

Poraz Panathinaikosa u 6. kolu Eurolige

Lokomotiv slavio u Atini

E. Čaušević

U derbiju večerašnjeg programa Eurolige košarkaši Lokomotiv Kubana slavili su na gostujućem parketu protiv Panathinaikosa (77:71).

Najbolji u pobjedničkoj ekipi bio je Delaney koji je ubacio 23 poena, dok je 16 dodao Broekhoff. U domaćoj ekipi istakao se Feldeine sa 14 poena, te Raduljica sa 11 ubačenih poena.

Gostima je ovo bila peta pobjeda i dijele prvo mjesto sa Barcelonom, dok je grčka ekipa upisala svoj četvrti poraz.

Košarkaši Brose Basketsa na domaćem parketu sa 20 razlike savladali su Unicaju (73:53). Domaće je do pobjede vodio Strelnieks sa 14 poena, dok je 13 dodao Wanamaker. Najefikasniji u ekipi Unicaje bili su Jackson, Diaz i Gabrile sa po devet poena.

Unicaja je upisla prvi poraz u šest utakmica, dok je Brose upisao četvrtu pobjedu uz dva poraza.

Euroliga, 6. kolo:

Brose Baskets - Unicaja 73:53

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Panathinaikos - Lokomotiv 71:77

Sassari - Darussafaka 60:68

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.