Loša noć za Brooklyn i Teletovića

Novi poraz Netsa

Loša noć za Brooklyn i Teletovića

A. Beganović

Brooklyn Netsi, čije boje brani i bosanskohercegovački reprezentativac Mirza Teletović, sinoć su pretrpjeli poraz u duelu sa Portlandom (97:87).

Košarkaši Portlanda nanijeli su Brooklynu peti poraz u sezoni. Od 1. minuta Portland je bio u vodstvu koje nije ispuštao do kraja susreta.

Prvu četvrtinu domaći su riješili u svoju korist rezultatom 24:15, da bi na odmor se otišlo pri rezultatu 50:39.

U drugom dijelu ništa novo, košarkaši Portlanda drže konce igre u svojim rukama, odnosno ne dozvoljavaju gostima da ih ugroze, te na kraju zasluženo trijumfuju rezultatom 97:87.

Najefikasniji kod Portlanda bili su Lillard sa 28, te Kaman sa 12 poena, dok su kod Brooklyna najučinkovitiji bili Lopez sa 21, te Williams sa 19 poena.

Mirza Teletović na parketu je proveo nešto više od 13 minuta i za to vrijeme je postigao dva poena uz šut 1/7 s tim da je za tri poena gađao 0/4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.