Loše vijesti za Clipperse: Teodosića očekuje duža pauza
Foto: EPA

Srbijanski playmaker povrijedio stopalo

Loše vijesti za Clipperse: Teodosića očekuje duža pauza

Miloš Teodosić je već tokom predsezone impresionirao ljubitelje NBA košarke i postao jedan od miljenika navijača Los Angeles Clippersa. Međutim, tek što je nova sezona počela, 30-godišnji playmaker će morati na pauzu.

Naime, Teodosić je napustio utakmicu koju su, u noći sa subote na nedjelju, Clippersi igrali protiv Phoenix Sunsa zbog povrede lijevog stopala, a sada su pristigle i prve dijagnoze.

Nakon detaljnih pretraga utvrđeno je da je nekadašnji košarkaš CSKA Moskve zadobio povredu plantarne fascije, odnosno tkiva i tetiva koje povezuju petu i prste stopala, saopštili su iz Los Angeles Clippersa.

Pretpostavlja se da nije došlo do puknuća tetiva, ali će, svejedno, Teodosić morati na nešto dužu pauzu.

Iako je datum Teodosićevog povratka na parket, za sada, nepoznat, američki mediji špekulišu da bi njegov oporavak trebao trajati tri ili četiri mjeseca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi