Lou Williams najbolji na Istoku, DeMarcus Cousins na Zapadu

Igrači sedmice u NBA ligi

Lou Williams najbolji na Istoku, DeMarcus Cousins na Zapadu

E. Škorić

Košarkaš Toronto Raptorsa Lou Williams i Sacramento Kingsa DeMarcus Cousins imenovani su najboljim igračima NBA lige prošle sedmice.

Williams je imao najbolji učinak od košarkaša na Istoku u periodu od 17. do 23. novembra, dok je Cousins dominirao na Zapadu.

Košarkaš Toronta je Raptorse predvodio do tri pobjede sa 23.7 poena u porsjeku po utakmici. Ostvario je ranking karijer eubacivši 36 poena protiv Cleveland Cavaliersa, a u povijest je ušao kao prvi igrač s klupe koji je gađao 15/15 slobodna bacanja. 

Cousins je s Kingsima prošle sedmice upisao dvije pobjede i poraz. Na prosjeku je od 25.7 poena po utakmici (drugi u ligi). Protiv Minnesote Timberwolves 22. novembra je ubacio 31 poen uz 18 skokova. Bio mu je to šesti double-double učinak u sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.