Love nije mogao sam: Mavsi razbili Cavse

Pobjeda Dallasa

Love nije mogao sam: Mavsi razbili Cavse

M. Šljivak

Košarkaši Dallas Mavericksa savladali su večeras na gostovanju Cleveland Cavalierse rezultatom 109:90.

Do pete uzastopne pobjede Mavsi su stigli bez većih problema. Cleveland je bio konkurentan samo do sredine druge četvrtine, dok je u ostatku utakmice tim iz Texasa dominirao.

Na poluvrijeme je Dallas otišao sa 10 poena prednost, 57:47, da bi u nastavku susreta bez većih problema održavao prednost protiv ekipe koja bez LeBrona Jamesa jednostavno ne funkcioniše.

Imali su u jednom trenutku i 20 razlike. Cleveland je uspijevao da malo spusti prednost, ali snage za veliki preokret nije bilo, te je Dallas stigao do nove pobjede.

Monta Ellis je predvodio Dallas sa 20 poena, Dirk Nowitzki je dodao 15, dok je za Cavse nedovoljan bio Kevin Love sa 30 poena i 10 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.