Love upisao nevjerovatan statistički podatak
Amare Stoudemire (lijevo), Kevin Love (desno)

NBA liga, rezultati od petka

Love upisao nevjerovatan statistički podatak

Sinoć je odigrano devet utakmica NBA lige u kojim je bilo veoma zanimljivih susreta. Krilni centar Minnesote, Kevin Love upisao je statistički podatak neviđen u posljednjih 28 godina.

Minnesota je savladala New York sa 112:103, a najbolji pojedinac na parketu je bio krilni centar Timberwolvesa, Kevin Love koji je upisao 31 koš i isto toliko skokova. Posljednji put kada je neko ostvario učinak od preko 30 koševa i skokova je bio trostruki najkorisniji igrač NBA lige, Moses Malone.

Timbereolvesi su imali u trećoj četvrtini u jednom trenutku 21 koš zaostatka, ali su na krilima sjajnog Lovea uspjeli doći do pobjede. Ovo im je treća pobjeda u deset utakmca ove sezone.

Utah je pobijedila Atlantu 90:86, a najbolji pojedinac kod pobjediničke ekipe je bio Deron Williams, dok je kod Hawksa Joe Johnson postigao najviše koševa, 23.

Veoma zanimljiva utakmica je odigrana između Orlanda i Toronta u kojoj su domaćini slavili sa 110:106. Sonny Weemes je pogodio ključnu tricu 7.1 sekindi prije kraja. Ovo je prva pobjeda Magica nakon šest uzastopnih poraza.

Rezultati NBA lige od petka:

Atlanta – Utah 86:90

Indiana – Houston 99;102

Orlando – Toronto 106:110

Washington – Charlotte 85:93

Minnesota – New York 112:103

Dallas – Philadelphia 99:90

Phoenix – Sacramento 103:89

Oklahoma – Portland 110:108

LA Clippers – Detroit 107:113

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.