Luda noć Westbrooka i Duranta za izjednačenje serije
Foto: EPA

Pobjeda Oklahome

Luda noć Westbrooka i Duranta za izjednačenje serije

M. Šljivak

Košarkaši Oklahoma City Thundera savladali su u četvrtoj utakmici finala Zapadne konferencije NBA lige ekipu San Antonio Spursa rezultatom 105:92, te su izjednačili finalnu seriju na 2:2.

San Antonio je odlično ušao u meč. Tim iz Texasa je poveo s 8:0, a prve poene domaći košarkaši su postigli nakon tri minute igre u prvoj dionici.  Nije dopustila Oklahoma Spursima da se previše odvoje. 

Do prvog vodstva su došli poenima Stevena Adamsa na nešto više od minut do kraja prve dionice, da bi zatim zahvaljujući Russellu Westbrooku Thunder nakon prve četvrtine imao šest poena prednosti, 26:20.

Oklahoma je vodila cijelim tijekom druge dionice. Kevin Durant i Russell Westbrook su bez milosti punili koš gostiju, koji nisu uspijevali da odgovore na pravi način. Prednost je nakon dvije  četvrtine narasla na 15 razlike u korist Oklahome, 58:43.

Dominirali su domaći košarkaši i u nastavku utakmice. Nezaustavljiv je bio Westbrook, koji je radio apsolutno sve. Prednost je u nekoliko navrata iznosila i 25 razlike, ali su Spursi nešto boljom završnicom u trećoj dionici uspjeli da spuste zaostatak na minus 16, 83:67.

Ipak, do velikog preokreta gosti nisu mogli. Laganom igrom u posljednjoj četvrtini Thunder je stigao do pobjede i izjednačenja serije na 2:2.

Russell Westbrook je predvodio Thunder u ovom susretu s 40 poena i 10 asistencija, Kevin Durant je dodao 31 poen, dok su na drugoj strani Boris Diaw i Tony Parker ubacili po 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.