Luda trojka Spanoulisa za pobjedu Olympiakosa

Izjednačili finalu seriju protiv Panathinaikosa

Luda trojka Spanoulisa za pobjedu Olympiakosa

M. Šljivak

Košarkaši Olympiakosa pobijedili su večeras u Atini Panathinaikos 68:66, te su izjednačili rezultat na 1:1 finalnoj seriji grčkog prvenstva.

Jedan od najvećih evropskih derbija ponovo je donio dosta uzbuđenja i pobjednik se nije znao do samog finiša meča.

Pao je vodio od samog početka meča. Imali su konstantnu prednost, ali su jake odbrane na obje strane radile dobar posao i nije se moglo uživati u ljepoti košarke.

Nešto boljom igrom u završnici prvog poluvremena gosti iz Pireja preuzimaju vodstvo, te ne odmor odlaze s plus jedan 32:31.

Gosti su vodili gotovo kompletno drugo poluvrijeme, ali je u završnici domaći tim imao poen prednosti 66:65. 

Ipak, na scenu je potom stupio Vasilis Spanoulis, te je sa zvukom sirene pogodio za pobjedu Olympiakosa.

Giorgios Printezis je vodio Olympiakos do pobjede sa 20 poena, Spanoulis je dodao 11, dok je kod Panathinaikosa Pappas bio jedini dvocifren sa 12 poena.

Potražite više informacija na temu Basket League:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi