Ludnica u El Clasicu: Barcelona utišala Madrid

Kataloncima velika pobjeda

Ludnica u El Clasicu: Barcelona utišala Madrid

M. Šljivak

Košarkaši Barcelone pobijedili su večeras u Madridu Real 84:80 u velikom košarkaškom El Clasicu.

Uvodnih deset minuta meča pripale su Realu. Predvođeni sjajnim Lukom Dončićem su uspjeli da odu na plus sedam (19:12), ali je Barcu sjajno služio šut za tri i nakon prve dionice su imali samo minus jedan, 19:18.

Odlična košarka viđena je u drugoj dionici. Ekipe su se smjenjivale u vodstvu, šut ih je služio jako dobro, a na odmor se otišlo neriješenim rezultatom 45:45.

Nastavak meča je također ponudio sjajnu košarku. Barca je igrala ponajbolji meč sezone i kontrolisali su rezultat većim dijelom igre u trećem periodu. Serijom od 7:0 uspjeli su u finišu trećeg perioda da odu na plus šest (55:61), ali je Real uzvratio i zakucavanjem Tavaresa u posljednjoj sekundi trećeg perioda dolaze do izjednačenja rezultata, 61:61.

Sjajna utakmica viđena je i u posljednjih deset minuta. Pogađali su svi Navarro, Rudy, Dončić, Sanders, ekipe su se smjenjivale u vodstvu, a u posljednje dvije minute meča ulazi se rezultatom 77:77.

U samom finišu meča velika uzbuđenja. Imala je Barca vodstvo 79:78, Huertel potom promašuje za veću prednost, da bi na drugoj strani promašio u Luka Dončić.

Huertel se međutim iskupio i na 10 sekundi do kraja pogodio je preko Reyesa za plus tri, 81:78, a Real je imao napad u kojem su se na nevjerovatan način spetljali i poslali su Moermana na liniju bacanja. Francuz je pogodio jedno od dva bacanja, a Kraljevima je ostalo sedam sekundi da pokušaju napraviti čudo.

Do njega nisu došli Carroll je smanjio na 82:80, ali je Real napravio prekršaj nad Huertelom koji završava posao u ovom meču za konačnih 84:80.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Adrien Moerman sa 19 poena, Kevin Seraphin je dodao 15, dok je kod Reala Luka Dončić ubacio 20 poena.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi