Lue: Imamo šta izgubiti, to je naslov prvaka
Foto: EPA

Trener Cavsa pred petu utakmicu NBA finala

Lue: Imamo šta izgubiti, to je naslov prvaka

Cleveland Cavaliersi su stavili sebe u veoma lošu situaciju nakon što su ubjedljivo poraženi u prve tri utakmice NBA finala protiv Golden State Warriorsa. Ipak Cavsi su se uspjeli "održati u životu" pobjedom u četvrtom susretu rezultatom 137:116.

U mnogim medijima se diskutuje o činjenici da Cavaliersi sada mogu igrati sa puno manje pritiska od Warriorsa, te da nemaju šta izgubiti, jer gotovo niko ne vjeruje u njihov potpuni povratak.

S ovom konstatacijom se, ipak, ne slaže trener Clevelanda Tyronn Lue.

"Imamo šta izgubiti: Naslov prvaka. Možemo izgubiti sve", izjavio je Lue pred petu utakmicu finalne serije u Oaklandu koja će početi za nešto više od 15 minuta.

Lue je još jučer govorio o činjenici da su Cavsi u prve tri utakmice igrali previše "mekano" i "prijateljski", te da u čvrstoj igri kakvu je njegova ekipa pokazala u četvrtoj utakmici vidi priliku da se Cavsi možda i potpuno vrate u seriju u kojoj je trenuti rezultat 3-1 u korist Warriorsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi