Lue: Kad Durant ima loptu, ne želite ga ostaviti samog

Trener Cleveland Cavaliersa nakon prve utakmice

Lue: Kad Durant ima loptu, ne želite ga ostaviti samog

D. Rakanović

Trener Cleveland Cavaliersa Tyronn Lue rekao je da su svi znali da ih očekuje teška utakmica protiv Warriorsa, ali nije očekivao da će biti toliko teško. 

Warriorsi su u prvoj utakmici savladali Cavalierse rezultatom 113:91 i na najbolji način iskoristili prednost domaćeg terena.

“Naš plan igre je bio suprotan od onoga što smo igrali. Kada Kevin Durant ima loptu, ne želite da ga ostavite samog”, poručio je Lue.

Trener Cavsa je naglasio da je znao ih čeka teška utakmica u Golden Stateu, ali nije očekivao da će biti toliko teško.

“Znamo kako igraju na svom terenu, svi to znaju. Vjerovatno su izgubili osam utakmica na svom terenu u posljednje tri sezone. Znali smo da će nam biti teško”, rekao je Lue. 

On vjeruje da će se nakon ovakve prve utakmice njegovi igrači brzo prilagoditi za ono što ih čeka u daljem toku serije. 

“Dobro je da smo dobili šansu da vidimo kako igraju, njihov stil, koliko brzo igraju. Tako nešto ne može da se simulira na treninzima. Kada iskusite to, možete da se prilagodite, vjerujem da ćemo biti bolji u drugoj utakmici”, rekao je Lue.

Finalna serija se nastavlja u 5. juna, a ponovo će domaćin biti Golden State. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi