Lue: U prve dvije utakmice smo bili previše fini
Foto: EPA

Trener Cavsa o onome što je potrebno za pobjedu

Lue: U prve dvije utakmice smo bili previše fini

Cleveland Cavaliersi su tek u četvrtoj utakmici NBA finala došli do prve pobjede nad Warriorsima i tako smanjili na 3-1 u seriji. A susret je obilježilo i nekoliko situacija u kojima je na vidjelo izašla netrpeljivost među suparničkim ekipama.

Trener Cavsa Tyronn Lue vjeruje da je upravo ta netrpeljivost recept za uspjeh njegove ekipe.

"Mislim da smo u prve dvije utakmice bili previše fini", izjavio je Lue za ESPN, te nastavio:

"U prve tri utakmice ste mogli vidjeti da su igrači pomagali protivnicima da ustanu sa poda, smješkali su se i pričali, a to mi se nije svidjelo. Tako da je četvrta utakmica u kojoj je bilo "čarki"i "bockanja", u kojoj se igralo čvrsto, pokazala da je potrebno učiniti sve što možete kako biste bili u prednosti nad protivnikom."

"Naš mentaliter mora biti da pobjeđujemo, a ne da se smješkamo", dodao je Lue.

Cavaliersi su u četvrtoj utakmici u svojoj Quicken Loans Areni slavili rezultatom 137:116, a sada se serija ponovo seli u Oackland gdje će se u noći sa ponedjeljka na utorak odigrati peti susret.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi