Luka Mitrović novi je član Bamberga

Zvanično

Luka Mitrović novi je član Bamberga

D. Vejo
Teme:

Bivši kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović od danas je i zvanično novi član njemačkog Bamberga.

Nakon obavljenih ljekarskih pregleda, Mitrović je potpisao ugovor na dvije godine i tako kompletirao dugo najavljivani taransfer.

Na konto obeštećenja, beogradski klub će inkasirati 220.000 eura od višestrukog prvaka Njemačke što je svakako skromna cifra.

Mitrović ni naredne sezone neće biti bez Eurolige, obzirom da je Bamberg stalan član tog takmičenja.

Iza mladog košarkaša, ostaje sezona za uspomenu. Uspio je da sa crveno-bijelima upiše 16 trijumfa u Euroligi, osvoji ABA ligu te odbrani naslov u Super ligi Srbije.

Sa Zvezdom Mitrović je osvojio 10 trofeja, od čega su tri ABA lige, tri domaća šampionata i četiri kupa Radivoja Koraća.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi