Luke Babbitt od naredne sezone u Atlanta Hawksima
Foto: EPA

Krilni košarkaš potpisao jednogodišnji ugovor

Luke Babbitt od naredne sezone u Atlanta Hawksima

Krilni košarkaš Luke Babbitt je postigao dogovor s Atlanta Hawksima, te će s ovom ekipom potpisati jednogodišnji ugovor vrijedan 1.9 miliona dolara.

Babbitt je prošle sezone nastupao za Miami Heat, te je bio jedan od najboljih u ovoj ekipi tokom drugog dijela sezone u kojoj je Miami pokušavao doći do play-offa. Miami ipak nije uspio doći do pozicije koja vodi u play-off, a Babbitt je na kraju sezone postao slobodan igrač.

Ipak, ovaj 28-godišnjak je sada pronašao novi angažman, a Hawksi će za njega biti četvrti NBA klub u karijeri, s obzirom da je do sada nastupao za Portland Trail Blazerse, New Orleans Pelicanse i Miami Heat. Babbitt je još nastupao i za Idaho Stampede u NBA razvojnoj ligi, te Nizhny Novgorod u Rusiji.

Tokom svoje dosadašnje NBA karijere u prosjeku je bilježio 4.7 poena 2.3 skoka po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi