Maccabi i Efes ostvarili sigurne pobjede

Euroliga

Maccabi i Efes ostvarili sigurne pobjede

E. Škorić

Anadolu Efes i Maccabi Tel Aviv ostvarili su domaće pobjede u 11. kolu Top 16 faze Eurolige.

Efes je sa 79:75 savladao Nižnji iz Novgoroda, te su tako došli do pete pobjede i sve su bliže plasmanu u četvrtfinale, dok je gostima ovo bio osmi poraz.

Parakouški i Rochestie su ubacili 22, odnosno 18 poena, ali to gostima nije pomoglo, dok je kod domaćih najefikasniji bio Mirko Bjelica sa 15 poena, Lasme i Osman su ubacili po 13 poena.

Gosti su do finiša prve dionice vodili, kada je efes poveo sa 21:19 i do kraja zadržao prednost, te slavio važnu pobjedu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Prvak Evrope, Maccabi, u Tel Avivu je sa 79:72 pobijedio Žalgiris. Gosti iz Kaunasa nisu uspjeli izbjeći sedmi poraz i sve je izvjesnije da će ostati bez četvrtfinala, dok je Maccabi treći u grupi E sa omjerom 7-4.

Jeremy Pargo je sa 26 poena predvodio Maccabi do pobjede, dok je Devin Smith dodao 19. Na drugoj strani je najbolji bio Arturas Milankis sa 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti