Maccabi ponudio trogodišnji ugovor Davidu Blattu

Ponos Izraela će čekati odgovor Blatta do ponedjeljka

Maccabi ponudio trogodišnji ugovor Davidu Blattu

D. Rakanović

Američki stručnjak David Blatt ovog ljeta će napustiti klupu turske Darussafake. 

Amerikanac će vjerovatno biti najtraženiji trener u Evropi. Puno je upražnjenih mjesta u evropskim velikanima, a Blatt je sigurno najzvučnije trenersko ime koje će promijeniti sredinu. 

Blatt nakon samo godinu dana odlazi iz Darussafake koja će smanjiti budžet i igrati Eurokup. Američki stručnjak upravo zbog neigranja Eurolige ne želi ostati u turskom klubu. 

Kao moguća naredna destinacija spominje se povratak u Maccabi, gdje je Blatt ostavio veliki trag osvojivši Euroligu 2014. godine. 

Kako prenosi Eurohoops, Maccabi je ponudio Blattu trogodišnji ugovor vrijedan 3,9 miliona dolara. Ipak, ova ponuda je manja nego što je Blatt imao u Darussafaki (1,7 miliona po sezoni) a u Maccabiju su odgovor Amerikanca spremni pričekati do ponedjeljka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi