Maccabi se osvetio "vukovima"
Maccabi slavio protiv Cibone

6. kolo Eurolige

Maccabi se osvetio "vukovima"

E. Škorić

Paklena atmosfera i dramatična završnica u "Nokia Areni", Maccabi je na kraju uspio porazit "vukove", te tako im se osvetiti za poraz u Zagrebu.

Favorit na papiru je bio izraelski prvak, a na parketu se to i vidjelo u prvoj četvrtini. "Žuti" su sa deset razlike u svoju korist, završili prvi period utakmice. Izraelci su Ciboni "utrpali" 29 koševa za deset minuta igre.

U drugoj četvrtini gosti se ipak bude, te na odmor odlaze sa zaostatkom od tri koša. Odličnu partiju "cibosi" su nastavili i u trećem periodu, ponajprije zahvaljujući odličnom Prkačinu.
Zadnja četvrtina je počela vodstvom Maccabija (69:67), odlični Vukušić je pogađao, a Cibona je u zadnjim minutama mogla doći i do pobjede. Kus je promašio šut za tri poena, a u sljedećem napadu gosti iz Zagreba prave faul na visokom Izraelcu Eliyahu, koji je siguran sa linije slobodnih bacanja.
Na kraju rezultat je glasio 88:83, Cibona može biti zadovoljna igrom, rezultatom svakako ne. Maccabi je pobjedom ostao u utrci za Final-four, a momčad Velimira Perasovića je pobjedom bila sigurna u prolaz, nakon šest odigrnaih kola.

Treba napomenuti da je večeras više od 11 hiljada ljudi prisustovalo u Nokia Areni.
"Vukovi" igraju protiv Bosne u okviru NLB lige sljedeće nedjelje, a onda u Draženovom domu dočekuju francuski Le Manš. Težak raspored za izabranike Velimira Perasovića.

Poredak: 1. Olympiacos 5-1, 2. Cibona 4-2, 3. Unicaja 4-2, 4. Maccabi 3-3, 5. Air Avellino 2-4, 6. Le Mans 0-6

Svi rezutati 6. kola:
Maccabi - Cibona 88:83, Žalgiris K. - Panathinaikos 69:80, Fenerbahce - Tau Ceramica 69:81, Union Olimpija - Joventut 65:86, Barcelona - Nancy 91:68, Lottomatica Roma - Alba Berlin 70:64.

 

 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.