Maccabi slavio protiv Unicaje, Real bolji od Efesa

Odigrane tri utakmice posljednjeg kola Eurolige

Maccabi slavio protiv Unicaje, Real bolji od Efesa

Odigrane su još tri utakmice posljednjeg kola regularnog dijela, a pobjede su upisali Maccabi iz Tel Aviva, Real Madrid i Armani Milano. 

Maccabi je na svom terenu slavio protiv Unicaje iz Malage rezultatom 81:73. Do samog kraja susreta bilo je izuzetno zanimljivo, ali su se onda Izraelci odvojili i upisali siguran trijumf. Najefikasniji u redovima Maccabija bio je Smith sa 22 poena, dok je kod gostiju Granger postigao 11 poena. 

Armani Milano upisao je trijumf protiv Turow Zgorzeleca rezultatom 101:96 na gostujućem terenu. Ekipu iz Italije do trijumfa je vodio Linas Kleiza sa 29 poena, dok je na drugoj strani Kulig postigao 23 poena.

Real Madrid večeras je na svom terenu za prvu poziciju u grupi savladao Anadolu Efes rezultatom 90:70. Domaće je do trijumfa vodio Bourousis sa 19 poena, dok je 17 dodao Rudy Fernandez. Na drugoj strani po 11 poena postigli su Šarić i Perperoglou.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.