Maccabi srušio Barcelonu, CSKA i Real sigurni

TOP 16 Euroleague

Maccabi srušio Barcelonu, CSKA i Real sigurni

Večeras su odigrane tri utakmice trećeg kola TOP 16 faze Eurolige. Najzanimljivije je bilo u Tel Avivu gdje je Maccabi savladao Barcelonu, dok su sigurne pobjede na gostovanjima slavili CSKA i Real Madrid.

Prvi meč večerašnjeg programa odigran je u Istanbulu gdje je domaći Anadolu Efes dočekao dominantnu ekipu CSKA iz Moskve koja je bila prejak rival za turski tim. Nando De Colo i Aaron Jackson bili su najbolji pojedinci utakmice a ubacili su 22 odnosno 21 poen u pobjedi moskovskog tima rezultatom 78:69. Efes je bio bolji samo u prvoj dionici a preostale tri su pripale gostima koji su upisali novu pobjedu.

Barcelona je daleko od svoje prave forme i to je još jednom potvrdio meč u Tel Avivu gdje su Katalonci poraženi rezultatom 70:68. Neizvjesna utakmica na kraju je pripala Maccabiju koji su pobjede vodili Jeremy Pargo i Devin Smith sa 20 odnosno 15 poena. Jedina svijetla tačka u ekipi Barcelone bio je Ante Tomić koji je sa 21 poenom bio najefikasniji igrač utakmice.

Evropski viceprvak Real Madrid gostovao je u Berlinu gdje su se namučile gotovo sve ekipe koje su igrale protiv Albe. Ako je njemački tim nedavno uspio savladati Barcu, nije mogao protiv Reala koji je slavio rezultatom 79:61. Trebalo je malo vremena Kraljevima da slome otpor Albe, ali nakon su u tome uspjeli meč su mirno priveli kraju. Lull je bio najefikasniji u ekipi Reala sa 13 poena dok je kod domaćih bolji od ostalih bio Renfroe koji je ubacio isto toliko poena.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.