Madrid slavi, Real je prvak Evrope!

Olympiakos nije uspio

Madrid slavi, Real je prvak Evrope!

E. Škorić

Košarkaši Real Madrida osvojili su Euroligu pošto su u finalu završnog turnira, u Madridu, savladali Olympiakos sa 78:59. 

Real je bolje otvorio utakmicu, poveo je 6:1, ali je onda uslijedio preokret. Na krilima Lojeskog, koji je ubacio 10 poena u prvih osam minuta prve dionice, Olympiakos je poveo 16:12.

Uspjeli su zadržati Grci četiri poena prednosti do kraja prve četvrtine (19:15). Naravno, najzaslužniji za vodstvo bio je Lojeski sa svojih 10 poena, dok je Spanoulis u prvih 10 minuta ubacio tek jedno slobodno bacanje uz jedan promašaj iz igre.

Real je pokušavao trojkama, ali Rudy Fernandez, Sergio Llull, Jaycee Carroll  nisu bili posebno precizni tijekom prve četvrtine.

Druga dionica bila je kobna za tim iz Pireja. Real je u istoj dopustio svega devet poena Olympiakosu. Na poluvremenu su domaći vodili 35:28.

Početkom treće dionice Real odlazi na plus 11, ali je Olympiakos uspio da se vrati i izjednači (43:43). No, uslijedila je 6:0 serija Reala, koji je imao sedam poena prednosti prije ulaska u zadnjih 10 minuta (53:46).

U zadnjoj dionici Olympiakos nije uspijevao da se primakne Realu, koji je na krilima navijača održavao desetak poena prednosti. Na sredini zadnje četvrtine bilo je 62:52. Tri minute prije kraja bilo je 12 razlike i ovoga puta nije bilo čuda - Real nije CSKA. Do kraja je još Olympiakos i razbijen.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Olympiakos nije imao raspoloženog Vassilisa Spanoulisa i Olympiakos nije uspio da priredi novu senzaciju nakon što je eliminisao Barcelonu i CSKA Moskvu. 

Carroll je bio najefikasniji igrač Reala sa 16 poena, Nocioni i Llull su ubaciči po 12, a Rodriguez 11 poena. Na drugoj strani je Lojeski ubacio 17, Printezis 11, Sloukas i Hunter po 10. Spanoulis je meč završio sa svega  tri poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.