Maestralna Džinić za novu pobjedu Alpo Basketa

Double-double bh.reprezentativke

Maestralna Džinić za novu pobjedu Alpo Basketa

E. Dindić

U 17.kolu Druge lige Italije  sastale su se ekipa Fanole i Alpo Basket Villa Franca naše reprezentativke Marine Džinić.

U utakmici koja je trebala biti neizvjesna do samoga kraja na parketu je bila druga priča. Gošće iz Verone ekipa Alpo Basketa dominirale su od prvog pa do posljednjeg minuta i na kraju slavile ubjedljivim rezultatom 60:46. 

Naša reprezentativka Marina Džinić na parketu je provela 30.minuta a za to vrijeme upisala 24 poena i dodala 11 skokova, za index korisnosti od 35 te ponovo najzaslužnija za novu pobjedu svoje ekipe. 

Ekipa Alpo Basket Villa Franca nakon 17.kola  zauzima 7.mjesto sa omjerom od devet pobjeda i osam poraza. 

U idućem kolu koje je na rasporedu 11.februara Alpo Basket na svom terenu dočekuje ekipu Bologne koja se nalazi na prvom mjestu sa samo jednim porazom i imaće veoma težak zadatak da ostvari novu pobjedu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi