Mahalbašić MVP u Skoplju
Prva petorka U-20 Evropskog prvenstva, divizija B

Nagrada za novog igrača KK Bosna

Mahalbašić MVP u Skoplju

Ovogodišnje pojačanje KK Bosna, Rašid Mahalbašić sa U-20 reprezentacijom Austrije na 5. mjestu okončao je Evropsko prvenstvo B Divizije za ovaj uzrast. Uz to, novopečeni Student imenovan je za MVP-a prvenstva.

Mahalbašić je u dresu Austrije po susretu postizao 19,4 poena, te hvatao prosječno 10 skokova što je bilo dovoljno da ponese laskavu titulu najboljeg igrača turnira. Uz Mahalbašića u idealnu petorku prvenstva izabrani su i Čeh David Jelinek, Makedonac Ivica Dimčevski, Poljak Piotr Pamula i Holanđanin Heironymus Van Der Lis.

Van Der Lis je svoju selekciju vodio do prvog mjesta, a uz Holandiju prema A Diviziji napredovala je i drugoplasirana Poljska.

Bosna i Hercegovina nije prijavila reprezentaciju u uzrastu do 20 godina.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.