Mahalbašić pojačao Sevillu

Nesuđeni košarkaš Bosne

Mahalbašić pojačao Sevillu

E. Dindić

Betis Energia Plus Sevilla dovela je u svoje redove 26 godišnjeg austrijskog centra Rašida Mahalbašića. 

Prethodno je igrao u Turskoj ligi za ekipu Yesilgirsuna gdje je na 9 utakmica prosječno postizao 11,2 poena 5,9 skokova i 1,2 asistenciju. 

U kvalifikacijama za prvenstvo Europe 2017 nastupao je za reprezentaciju Austrije na 6 utakmica bio je na prosjeku od 16,0 poena 7,5 skokova i 3,3 asistencije po utakmici. 

Mahalbašić je prilično iskusan košarkaš nastupao je u sedam različitih zemalja, a košarku je igrao na tri različita kontinenta.  Osim u Turskoj, Rusiji igrao je i za Split, Prokom Asecco, Zlatorog, CEZ Nymburk, Astanu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi