Makedonci otpustili selektora 40 dana prije EP-a

Džikić dobio otkaz

Makedonci otpustili selektora 40 dana prije EP-a

M. Šljivak

Aleksandar Džikić više nije selektor košarkaške reprezentacije Makedonije.

Iako je srbijanski stručnjak već imenovao ekipu za početak priprema za Evropsko prvenstvo u septembru, Košarkaši savez Makedonije se odlučio da mu uruči otkaz.

Ovaj 44-godišnji stručnjak je tako 40 dana prije Eurobasketa ostao bez selektorske pozicije, a uskoro će biti poznato ko će ga zamijeniti na ovoj funkciji.

Džikić iza sebe ima jako bogati trenersku karijeru. Počeo je u beogradskom Beovuku, nastavio je u partizanu, Olimpiji, Krki i Leituvos Rytasu, a čak dvije godine je bio asistent u Minnesota Timberwolvesima.

Najveće uspjehe je imao s Krkom. Sa ovim slovenačkim timom je četiri puta osvajao prvenstvo, a 2011. godine je osvojio i EuroChallenge kup.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.