Maljkovićeva zadovoljna žrijebom

Srbija će igrati u Grupi C

Maljkovićeva zadovoljna žrijebom

Košarkašice Srbije saznale su imena rivala sa kojima će se sastati u grupnoj fazi EP u Češkoj.

Aktuelne evropske šampionke igraće u Grupi C zajedno sa selekcijama Francuske, Slovenije i Grčke.

Selektorka Srbije Marina Maljković izjavila je da je zadovoljna žrijebom i da njen tim ne bi trebalo da ima puno problema u prvom dijelu takmičenja.

"Nikada nisam komentarisala grupu, već sam se trudila da se koncentrišem na našu ekipu, da se fokusiramo na ono što je ispred nas i da ne trošimo energiju na to. Na prvi pogled vidi se da je grupa A 'grupa smrti', a da našu reprezentaciju u Češkoj čeka nešto lakši prvi dio takmičenja nego na prethodnim šampionatima. Francusku nije potrebno previše komentarisati. Dvije najvažnije utakmice koje smo odigrale, bile su protiv Francuske u finalu Eurobasketa 2015. i u borbi za bronzu na Olimpijskim igrama ove godine i cijela Srbija zna o kakvoj je ekipi riječ. Slovenija i Grčka su nama dobro poznate ekipe, jer smo odigrali bezbroj prijateljskih mečeva. U pitanju su dvije respektabilne reprezentacije koje izuzetno cijenim", istakla je Maljkovićeva.

Treba istaći da će se pobjednici grupa direktno plasirati u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane ekipe igrati još jedan meč za plasman među osam najboljih.

Sastavi grupa za Eurobasket:

Grupa A: Mađarska, Ukrajina, Češka, Španija

Grupa B: Bjelorusija Turska, Slovačka, Italija

Grupa C: Srbija, Slovenija, Francuska, Grčka

Grupa D: Letonija, Belgija, Crna Gora, Rusija

EP u Češkoj na programu je od 16. do 27. juna 2017. godine

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi