Malone: Jokić je vrlo važan igrač za nas

Trener Denvera

Malone: Jokić je vrlo važan igrač za nas

Nikola Jokić je zbog problema sa ručnim zglobom propustio dvije vezane utakmice, a njegov povratak očekuje se do kraja naredne sedmice.

Trener Denvera Michael Malone izjavio je da će srbijanski košarkaš pauzirati još najmanje tri utakmice. 

"On je važan dio naše igre, posebno druge postave. Njegova upotrebljivost sa klupe je velika, koliko ga često koristimo i guramo mu loptu, igramo preko njega. Nemamo drugog takvog momka u postavi, posebno na visokim pozicijama. Zbog toga moramo biti oprezni na ovom putovanju, pratiti njegov otok i vidjeti kako će to da se razvija", rekao je Malone.

Jokić je ove sezone odigrao 18 mečeva, na kojima je prosječno bilježio 9.4 poena, 6.7 skokova i 2.8 asistencija.

Prije povrede uspio je da upiše dva vezana double-double učinka. Protiv Phoenixa je zabilježio 13 poena i 11 skokova, dok je u duelu sa Miamijem pored 17 koševa imao i 14 uhvaćenih lopti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi