Mamić: Vjerujemo da Musa može ostvariti NBA san

Sportski direktor Cedevite

Mamić: Vjerujemo da Musa može ostvariti NBA san

Dragulj bh. košarke Džanan Musa (18) danas je potpisao novi ugovor sa Cedevitom. 

Sa navršenih 18 godina Musa je stekao pravo da potpiše prvi profesionalni ugovor, a iako je imao ponude velikih klubova, odlučio je ostati još tri godine u Cedeviti. Ponosan na njegovu odluku je i sportski direktor ovog tima Matej Mamić. 

"Sigurno je veliki uspjeh kluba kada potpišemo jednog našeg mladog talentovanog igrača, a to je svakako Džanan, naša budućnost. Mi smo od početka vjerovali da će tako biti i bez obzira što je Džanan promišljao i razmišljao o ostanku u klubu", kazao je Mamić, dodavši:

"Drago mi je da je ova priča završila njegovim potpisom ugovora i držim da je priča između njega i KK Cedevita sada tek krenula." 

Musa je u nekoliko navrata isticao kako iz Cedevite želi otići u NBA. I Mamić vjeruje da će bh. košarkaš to ostvariti.

"I mi vjerujemo u to jer je on neosporan talent. Kvalitetan je igrač i jednim upornim radom vjerujem da može ostvariti NBA san. S njim se puno radilo u klubu, a on je već dokazao i sa reprezentacijom i sa klubom da je riječ o dobrom igraču pred kojim je svijetla budućnost i naravno da svi moramo napraviti sve da se to i ostvari", riječi su sportskog direktora Cedevite. 

Musa je u Cedevitu stigao 2014. godine nakon što je prethodno nastupao za Koš iz Sarajeva. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi