Marcelinho Huertas potpisuje za Baskoniju
Foto: EPA

Nakon dvije godine u Lakersima

Marcelinho Huertas potpisuje za Baskoniju

Iako se špekulisalo da bi iskusni Brazilac mogao pojačati redove Unicaje, Marcelinho Huertas će se ipak vratiti u Baskoniju.

Sjajni brazilski playmaker je postigao dogovor sa čelicima Baskonije, pa će sa ovom ekipom potpisati dvogodišnji ugovor vrijedan 1.4 miliona eura.

Huertas se prvi put nakon 2011. godine vraća u Unicaju, klub u kojem je pružao možda i najbolje partije u karijeri.

Iskusni 34-godišnji košarakaš se vraća u Evropu nakon dvije godine provedene u NBA ligi u kojoj je nastupao u dresu Los Angeles Lakersa. Njegova epizoda u NBA-u nije bila pretjerano uspješna, te je u dvije godine u Lakersima u prosjeku igrao 14.6 minuta po utakmici i bilježio 3.9 poena i 3.1 asistenciju.

Marcelinho Huertas je u svojoj karijeri nastupao za Sao Paulo, Pinheiros, Juventut, Bilbao, Fortitudo Bologna, Baskoniju, Barcelonu, te Los Angeles Lakerse.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi