Marcus Smart vratio Lonza Balla nazad u Staples
Foto: Screenshot

Sjajna blokada košarkaša Bostona

Marcus Smart vratio Lonza Balla nazad u Staples

Lonza Balla su Lakersi izabrali drugim pikom na proteklom NBA draftu, a mediji, baš kao i njegov otac, su ga već odavno proglasili novim košarkaških "superstarom" i nasljednikom Jasona Kidda i Magica Johnsona.

Ipak, Ballu i ne ide najbolje u rookie sezoni. Playmaker Lakersa se muči sa šutem, nedostaje mu agresivnosti u igri, a sinoć mu je "dobrodošlicu" u NBA poželio košarkaš Bostona Marcus Smart, koji je sjajnom blokadom spriječio Ballovo polaganje.

Podsjetimo, Celticsi su sinoć na svom parketu došli do dosta lagane pobjede nad Lakersima rezultatom 107:96. 

U pobjedničkoj ekipi je briljirao Baynes sa 21 poenom, dok je Irving dodao 19. Kod Lakersa su najefikasniji bili Ingram i Clarkson sa po 18 postignutih poena, dok je Ball upisao devet poena, pet skokova i šest asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi