Marjanović vodio Srbiju do pobjede, Španci ubjedljivi

Marjanović vodio Srbiju do pobjede, Španci ubjedljivi

D. Rakanović

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Belgiju rezultatom 74:54 u posljednjem kolu grupne faze. 

Izabranici Aleksandra Đorđevića riješili su pitanje pobjednika već nakon prvog dijela susreta kada su imali 17 poena prednosti (42:25). U nastavku igre Srbija je rutinski održavala stečenu prednost i došla do četvrte pobjede u grupi. 

Kod Srbije se istakao Boban Marjanović sa 22 poena i sedam skokova. Dvocifreni su bili i Bogdan Bogdanović sa 15 poena i devet asistencija i Milan Mačvan koji je dodao 10 poena. 

U selekciji Belgije Lecomte je postigao 12 poena, dok je Hervelle dodao 10. 

Srbija je osigurala jedno od prva dva mjesta na tabeli, a gdje će završiti zavisio od ishoda duela Latvije i Turske. Ukoliko Latvija pobijedi Srbija će u osminu finala sa prve pozicije, a u suprotnom će grupnu fazu završiti na drugom mjestu. 

Španija je u posljednjem kolu grupe C porazila Mađarsku sa 87:64. 

Iako su ranije obezbijedili prolaz u osminu finala, Španci su odigrali u najjačem sastavu. 

Španci su već nakon prvog kvartala imali dvocifrenu prednost (22:10). Mađari uspijevaju da pariraju Špancima u drugoj i trećoj četvrtini. Pred posljednjih deset minuta Španci su imali 14 poena prednosti. 

U posljednjem periodu izabranici Segia Scariola dodaju gas i na kraju upisuju ubjedljiv trijumf. 

Špance je predvodio Pau Gasol sa 20 poena, uz osam skokova. Pratili su ga Sergio Rodriguez sa 15 poena i sedam asistencija. Willy Hernangomez je ubacio 15 poena, dok je Mark Gasol dodao 10 poena.

Mađare je predvodio Ferencz sa 17 poena, dok je Vojvoda završio meč sa 10 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi