Marko Marinović u Albi
Marinović je sa FMP-om (tada Reflex) osvojio Jadransku ligu 2004. godine

Marko Marinović u Albi

M. Skaka

Marko Marinović potpisao je ugovor sa Albom iz Berlina. Dvadesetsedmogodišnji srbijanski playmaker u Berlin stiže iz Valencije gdje je odigrao 28 utakmica ACB lige te pomogao svom timu da osvoji Eurocup sa 6,9 poena po susretu ovom takmičenju.

Prije Valencije, Marinović je igrao za Crvenu Zvezdu, te Vive Menorcu i Akasvayu Gironu. Talentovani playmaker izdanak je košarkaške škole FMP-a.

“I pored činjenice da se radi o dosta mladom igraču, Marinović je veoma iskusan. Igrao je u top ligama Evrope i poznat je po vrlo pozitivnom pristupu igri i energiji koju širi u ekipi. Nadam se da će svojim kvalitetama pomići da budemo još bolji tim u ovoj sezoni.”, rekao je Luka Pavličević, trener Albe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.