Marković i Bavčić pružili dobar otpor evropskom prvaku

KAOD izgubio od Olympiacosa

Marković i Bavčić pružili dobar otpor evropskom prvaku

M. Šljivak

Ekipa KAOD-a koju s klupe predvodi Nenad Marković, a za koju nastupa Edin Bavčić, poražena je danas u 24. kolu prvenstva Grčke od ekipe Olympiacosa rezultatom 83:71.

Izuzetno dobar otpor je pružio KAOD aktuelnom prvaku Evrope, ali na kraju nisu uspjeli da dođu do iznenađenja.

Imao je Olympiacos konstantno vodstvo, ali tim Nenada Markovića nije dozvolio klubu iz Pireja da se odvoji na veću prednost. Nakon prve dionice imali su plus četiri (22:18), da bi ista razlika bila i nakon 20 minuta igre, 40:36. 

KAOD je i u drugom poluvremenu pružio dobar otpor. Ipak, Olympiacos je uspio da u posljednjoj dionici slomi sjajan otpor KAOD-a, te su na kraju došli do pobjede u ovom susretu. 

Mardy Collins je predvodio Olympiacos do pobjede s 13 poena, a Brown je za KAOD ubacio 29 poena. Edin Bavčić je susret završio s tri poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.