Marković i Stipanović nastavili s pobjedama, sjajan i Zack

Trabzonspor slavio

Marković i Stipanović nastavili s pobjedama, sjajan i Zack

M. Šljivak

Nenad Marković i Andrija Stipanović nastavili su seriju pobjeda u turskom prvenstvu. 

Danas je Trabzonspor u 11. kolu gostovao kod Istanbula, te su slavili pobjedu rezultatom 78:69.

Trabzon bolje otvara ovaj meč. Vodili su cijelim tijekom prve dionice (17:12), da bi do poluvremena Istanbul smanjio zaostatak na minus dva, 39:37.

Istanbul je najbolji period igre imao u završnici treće dionice. Uspjeli su da potpuno preokrene meč, a u posljednju dionicu ulaze sa sedam poena prednosti (61:54).

Međutim, tim Nenada Markovića je ponovo briljirao u posljednjoj dionici. Potpuno su razbili Istanbul u četvrtoj dionici (24:8), te su stigli do četvrte uzastopne pobjede u prvenstvu.

Andrija Stipanović je odigrao dosta dobar meč za Trabzon. Ubacio je 10 poena uz šest skokova, dok je Dwight Hardy bio najefikasniji sa 16 poena. 

Na drugoj strani je Zack  Wright bio najefikasniji sa 16 ubačenih poena...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti