Marković i Stipanović pišu povijest Trabzona

Veliki uspjeh

Marković i Stipanović pišu povijest Trabzona

M. Šljivak

Košarkaši Trabzonspora plasirali su se u polufinale turskog prvenstva. Tim našeg Nenada Markovića, a za kojeg nastupa Andrija Stipanović savladalo je favorizovanu Darussafaku s 78:71, te sa ukupnih 2:0 idu u polufinale prvenstva.

Dosta zanimljiv meč odigrala su ova dva tima, a na kraju je Trabzon stigao do velike pobjede.

Odigrali su dosta dobro prvi period. Imali su i devet poena prednosti, ali gosti serijom od 6:0 stižu do minus tri nakon prvih 10 minuta igre, 22:19.

Vodio je Trabzon većim dijelom drugog perioda. Na odmor su otišli sa plus dva (42:40), a i u nastavku tim Nenada Markovića igra dosta dobro.

Nakon 30 minuta igre je bilo plus jedan (56:55), da bi susret prelomili u samom finišu za veliku pobjedu i prolaz u polufinale prvenstva.

Andrija Stipanović je za 37 minuta na parketu ubacio 10 poena, te je imao osam skokova. Novica Veličković je imao 21 poen i 13 skokova, a isti broj poena je ubacio i Sean Marshall.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.