Marković i Vrabac stigli do nove pobjede

Tenerife bolji od Murcije

Marković i Vrabac stigli do nove pobjede

E. Ganibegović

Košarkaši Tenerifea, koje sa klupe vodi bh. stručnjak Nenad Marković su na domaćem parketu u okviru drugog kola ACB lige bili bolji od Murcije sa 84:78. 

U dosta zanimljivoj košarkaškoj predstavi kao bolji protivnik se pokazala ekipa Tenerifea, koja je ovu utakmicu riješila u posljednjoj četvrtini.

Murcija je u prvom poluvremenu pokazala bolju košarku, pa su vodili sa 39:41.

Nastavila je ekipa Murcije sa dobrom igrom i u trećoj četvrtini, u kojoj su bili bolji sa 20:23.

Bez obzira na tri odlične četvrtine, Murcia nije uspjela da upiše pobjedu na gostovanju kod Tenerifea, koji je posljednju četvrtinu odigrao fenomenalno, te bio bolji sa 25:14 i tako stigao do druge pobjede u ACB ligi.

Bh. reprezentativac, Adin Vrabac je u ovoj utakmici proveo nešto manje od tri minute na parketu, te se nije upisao u listu strijelaca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi