Markovićeva ekipa prošla u osminu finala Lige prvaka

Nadoknadili minus od 10 koševa

Markovićeva ekipa prošla u osminu finala Lige prvaka

Košarkaši Pinar Karsiyake plasirali su se večeras u osminu finala košarkaške Lige šapiona nakon što su na domaćem terenu u revanš meču pobijedili Frankfurt sa 72:52.

Iako su prvi meč u gostima izgubili sa deset razlike, košarkaši koje s klupe predvodi naš stručnjak Nenad Marković, u revanš susretu su bili mnogo bolji protivnik i zasluženo su slavili pobjedu. 

Pobjednik je bio otprilike jasan već nakon prvog poluvremena jer su domaći tada imali prednost od čak 27 poena razlike. Prvu dionicu su dobili sa 21:6, a drugu sa 26:14. Nastavak meča bilo je samo rutinsko odrađivanje posla. 

Ekipu Nenada Markovića u poenima je predvodio Green koji je imao 18 ubačaja, a poen manje je dodao Brown. Kod poražene ekipe Morrison je ubacio 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije