Martinez konačno u Minnesoti

WNBA vijesti

Martinez konačno u Minnesoti

Šest godina nakon što je potpisala ugovor sa Minnesota Lynxom, jedna od najboljih evropskih košarkašica Nuria Martinez, upisala je prve minute u dresu ove WNBA ekipe. Martinez je debitovala u pripremnoj utakmici protiv Chicago Skya i odigrala 30 minuta.

U 30 odigranih minuta Martinezova, koja je dosad igrala za italijanski Basket Geas, je upisala 10 poena, 7 skokova, 3 asistencije, ali i izgubila sedam lopti. Trener Lynxa ozbiljno računa na njezine usluge u sezoni koja je pred nama.

„U trening kampu se radi veoma dobro, atmosfera je oldična, sve igračice rade žestoko i nastoje što bolje da odrade svaki trening. Moramo biti u punoj spremi cijelo vrijeme jer liga je duga“, kaže Nuria Martinez.

Martinez je 2004. potpisala ugovor sa Minnesotom, ali je godinu dana kasnije nakon samo odigrane dvije minute napustila klub i priključila se pripremama reprezentacije Španije. Ovog ljeta bi zbog obaveza u ligi mogla propustiti SP koje počinje 23. septembra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.