Martynas Pocius novi košarkaš Galatasaraya

Galata se pojačava

Martynas Pocius novi košarkaš Galatasaraya

Košarkaši Galatasaraya dobili su novog suigrača u liku Martynasa Pociusa, litvanskog reprezentativca koji će biti značajno pojačanje za turski tim.

Pocius dolazi iz Žalgirisa nakon dobre sezone odigrane u Litvaniji gdje je u sklopu Eurolige bilježio prosjek od 10.8 poena, 3 skoka i 2.5 asistencija po utakmici. Ovaj igrač koji igra na poziciji niskog krila dodatno će pojačati konkurenciju u Galati.

Čelnici Galatasaraya već neko vrijeme pregovaraju oko dovođenja još jednog igrača i to iz Partizana. Latvijac Davis Bertans spominje se kao potencijalno pojačanje, a Partizan bi navodno pristao na spuštanje cijene za ovog košarkaša.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.