McCollum i Lillard ne mogu sami protiv Ratnika
Foto: EPA

Golden State u zadnjoj četvrtini slomio otpor Portlanda

McCollum i Lillard ne mogu sami protiv Ratnika

Golden State Warriorsi su u zadnjoj četvrtini uspjeli slomiti otpor Portland Trail Blazersa, te u prvoj utakmici play-off serije slaviti rezultatom 121:109.

Sjajni Draymond Green je , prije svega, odličnom odbranom u četvrtoj četvrtini predvodio Warriorse do, na kraju, dosta lagane pobjede. Ipak, tokom većeg dijela utakmice nije se činilo da će Golden State slaviti dvocifrenom razlikom.

Trail Blazersi su se odlično držali, pa iako su u prvoj četvrtini Warriorsi održavali prednost, na poluvrijeme se otišlo neriješenim rezultatom 56:56. Već u prvom poluvremenu Lillard je imao 21 poen, dok je sjajni McCollum već tada postigao 27 poena.

I u trećoj četvrtini Portland je dobro stajao, pa je i ovaj period završen neriješeno, 88:88.

Ipak, u zadnjoj dionici dolazi do raspada igre Portlanda , prije svega u napadu, pa igrači Trail Blazersa počinju sve više uzimati teške šuteve, što je bilo dovoljno da Warriorsi veoma brzo ostvare osjetniju razliku i slave u svojoj Oracle Areni.

Najefikasniji u pobjedničkoje ekipi je bio Kevin Durant sa 32 poena, uz deset skokova i 2 asistencije. Curry je ubacio 29 poena, kojima je dodao pet skokova i četiri asistencije. Odličnom Greenu je malo falilo da stigne do tripl-doubla, on je upisao 19 poena, 12 skokova i devet asistencija, ali je imao i tri ukradene lopte i pet blokada.

U ekipi Portlanda su odlične partije pružili Damian Lillard i CJ McCollum.

Lillard je ubacio 34 poena, uz pet skokova i tri asistencije, dok je McCollum briljirao sa 41 poenom, osam skokova i asistencijom.

Utisak je da je Portlandu nedostajao još jedan raspoložen igrač kako bi više namučili Warriorse.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi