McCollum raspametio Tel Aviv, Panata sigurna
Foto: EPA

Euroliga

McCollum raspametio Tel Aviv, Panata sigurna

E. Škorić

Anadolu Efes i Panathinaikos s lakoćom su upisali večeras pobjede.

Efes je na teškom gostovanu u Tel Avivu došao do izuzetno lake pobjede nad domaćim Maccabijem, od kojeg je bio bolji rezultatom 92:72. 

Prvih 10 minuta završeno je rezultatom 10:19:19, ali u drugoj i četvrtoj dionici turski tim je napravio razliku i na kraju došao do pobjede od čak 20 poena prednosti.

Errick McCollum je briljirao za  goste, ubacio je čak 31 poen uz nevjerovatnih 8/11 u šutu za tri. Dvocifreni u timu Efesa bili su još Vladimir Štimac s 15, Krunoslav Simon s 11 i Rick Ledo i Bryant Duston sa po 10 poena. Pierre Jackson je sa 20 poena bio najbolji u Maccabiju.

Panathinaikos je u Atini sa 93:65 deklasirao Khimki, a do pobjede ga je vodio Marcus Denmnon sa 24 poena, dok je kod gostiju najbiolji bio Alexey Shved sa 17 poena. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Za Panatu je ovo bila četvrta, a za Efes tek druga pobjeda. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije