McIntyre ispred svih

Najbolji igrači Serije A

McIntyre ispred svih

Prema odluci internet stranice Eurobasket.com igrač godine u italijanskoj Seriji A je Terrell McIntyre, član Montepaschi Siene kojem je pripala nagrada i za playa godine.

Najbolje krilo je David Moss (Banca Tercas Teramo), a centar Andre Hutson (Lottomatica Virtus Roma). Igrač koji je najviše napredovao u protekloj sezoni je Pietro Aradori (Angelico Biella), a nagradu je podijelio sa Andreom Crosarioli (Air Avellino).

Najbolji strani košarkaš je Ksistof Lavrinovic (Montepaschi Siena), a domaći Giuseppe Poeta (Banca Tercas Teramo).
Prvi tim Serije A prema mišljenju Eurobasketa čine: McIntyre, Keith Langford (La Fortezza Bologna), Moss, Lavrinovic i Andre Hutson (Lottomatica Virtus Roma), dok su u drugoj petorci: Andre Collins (Carife Ferrara), Ibrahim Jaaber  (Lottomatica Virtus Roma), Romain Sato (Montepaschi Siena), Judson Wallace (Benetton Treviso) i James Gist (Angelico Biella).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.