Mega preokretom do pobjede
Foto: Mega Leks

FIBA Liga šampiona, šesto kolo

Mega preokretom do pobjede

Košarkaši Mega Leksa savladali su belgijski Oostende u šestom kolu FIBA Lige šampiona.

Tim koji sa klupe predvodi Dejan Milojević slavio je na svom terenu rezultatom 76:70 te ja tako došao do druge pobjede u ovom takmičenju.

Nakon 20 minuta igre Mega je zaostajala 13 poena (48:35), da bi u trećem periodu domaći tim konačno se probudio i ovaj dio igre dobio sa 18:7.

U samoj završnici domaćin je na krilima razigranog Zagorca napravio seriju 14:2 i došao do preokreta (74:68), a potom i do konačnig trijumfa.

Zagorac je ujedno bio i najbolji pojedinac meča sa 17 poena i pet skokova. Goste je predvodio Corey Walden sa 15 koševa.

Ekipa Mega Leksa trenutno je petoplasirana u grupi D sa dvije pobjede i četiri poraza, a sa istim omjerom Oostende zauzima šestu poziciju. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi