Melo i Knicksi očajni, Kobe ubacio 31 u porazu Lakersa
Foto: EPA

NBA liga

Melo i Knicksi očajni, Kobe ubacio 31 u porazu Lakersa

E. Škorić

Košarkaši New York Knicksa, Oklahoma City Thundera, Los Angeles Lakersa… poraženi su na početku nove NBA sezone.

Chicago Bullsi s Derickom Roseom izgledaju daleko bolje, što se moglo vidjeti i sinoć u meču protiv New York Knicksa. Bullsi su slavili u gostima sa 104:80.  

Taj Gibson je ubacio 22, Pau Gasol 21 poen u pobjedničkoj ekipi, a podatak da je Carmelo Anthony, koji je predvodio Knickse, ubacio 14 poena sve govori. 

Memphis Grizzliesi su uspješno odradili meč sa Minnesotom Timberwolvesima. Grizzliesi su slavili sa 105:101. Nevjerovatnu noć je imao Marc Gasol, koji je ubacio 32 poena uz devet skokova. Pratio ga je Zach Randolph sa 25 poena. Thadeus Young je držao goste na životu sa 26 poena. 

Na krilima Dwighta Howarda, koji je ubacio 22 poena uz 10 skokova, Houston Rocketsi su bili bolji od Utah Jazza sa 104:93. James Harden je bio dodavački nastrojen, pa je imao 10 asistencija i 18 poena. Trevis Ariza je ubacio 20 poena. 

Kobe Bryant, jedan od najboljih košarkaša današnjice, nije uspio spasiti LA Lakerse drugog poraza sa 31 poenom. Phoenix Sunsi su sa 119:99 slavili na svom parketu. Thomas sa 23 i Dragić sa 19 poena predvodili su Sunse.

Golden State Warriorsi su sa 95:77 trijumfovali u Sacramentu protiv Kingsa. Stephen Curry je imao učinak od 24 poena, 10 skokova i pet asistencija. Cousins je sa 20 poena bio najbolji kod Kingsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.