Memphis prekinuo seriju Golden Statea, Melo ne može sam

Curry i drugovi poraženi nakon šesnaest utakmica

Memphis prekinuo seriju Golden Statea, Melo ne može sam

Košarkaši Golden Statea nisu uspjeli i sedamnaesti put uzastopno upisati trijumf u NBA. Čast da prekine nevjerovatnu seriju ekipe koju sa klupe predvodi Steve Kerr imao je Memphis, koji je na svom terenu slavio sa 105:98. 

Iako je Golden State nakon prve dionice vodio sa šest razlike, domaći su na poluvrijeme otišli sa plus osam. Ta druga dionica je i preokrenula stvari u korist domaćina kojeg je ponovo predvodio sjajni Marc Gasol sa 24 ubačena poena. Memphis je u drugom poluvremenu održavao svoje vodstvo i došao do pobjede nad prvoplasiranim timom Zapada.

U redovima poraženog tima najviše su pokazao Thompson koji je ubacio 22 poena, dok je Curry zakazao. Steph jeste ubacio 19 poena ali je i potrošio mnogo šuteva. Tako je za tri poena šutirao tek 1 od 10, ukupno 9 od 25.

Dallas je na gostovanju savladao New York sa 107:87. Od starta se vidjelo koji će tim voditi glavnu riječ u ovom susretu i Mavsi zaista nisu dozvolili nikakvo iznenađenje na ovom gostovanju. Nowitzki je postigao 16 a Ellis 14 poena u pobjedi Dallasa, dok je domaće u igri držao Anthony sa 26 poena, ali ne može sam.

Oklahoma od oporavka Duranta i Westbrooka nije isti tim. Dokaz tome je još jedna upisana pobjeda, ovoga puta na gostovanju kod Sacramento Kingsa kojeg su 'Munje' savladale rezultatom 104:92. Westbrook je ubacio 32 a Durant 26 poena za ekipu Oklahome, a najefikasniji u redovima poraženog tima bio je Gay sa 22 ubačena poena.

Washington je kod kuće bez većih problema slavio protiv Minnesote, a isto je učinio i New Orleans protiv Utaha u susretu u kojem je briljirao Antony Davis sa 31 ubačenim poenom uz samo tri promašaja iz petnaest šuteva.

NBA:

Washington Wizards - Minnesota Timberwolves 109:95
0Memphis Grizzlies - Golden State Warriors 105:98
New Orleans Pelicans - Utah Jazz 119:111
New York Knicks - Dallas Mavericks 87:107
Sacramento Kings - Oklahoma City Thunder 92:104

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.