Mercury postavio novi rekord

WNBA

Mercury postavio novi rekord

Teme:

Od tri utakmice odigrane sinoć u WNBA ligi, najviše pažnje izazvala je utakmica između Phoenix Mercuryja i Tulse Shock u kojoj su aktuelne prvakinje slavile rezultatom 123:91.

Mercury je odigrao savršenu utakmicu. Aktuelne prvakinje su postavile rekord lige po broju postignutih poena za jedno poluvrijeme (67), rekord po broju postignutih poena u drugoj četvrtini (36), te rekord po broju uspješnih šuteva iz igre za jedno poluvrijeme (25).

Šest igračica Mercuryja je imalo dvocifren učinak. Diana Taurasi je postigla 26 poena, Candice Dupree 23, Ketia Swanier 17, Tangela Smith 13, DeWanna Bonner 11, a Penny Taylor 10. U redovima Tulse bolja od ostalih bila je Kara Braxton sa 18 poena, a Shanna Crossley je ubacila 12.

Indiana je bez mnogo muke bila bolja od LA Sparksa sa 76:57 i tako zasjela na čelnu poziciju Istoka, dok je poraz LA-a osigurao mjesto u doigravanju Seattleu. Ebony Hoffman je sa 16 poena bila prvo ime Fevera, Katie Douglas i Jessica Davenport su dodale po 13, a Tina Thompson je sa 19 poena bila prvo ime Sparksa, kojima je ovo bio deseti gostujući poraz.

Sophia Young je 3.8 sekundi prije kraja utakmice ubacila dva slobodna bacanja za pobjedu San Antonija protiv Minnesote rezultatom 74:72. Chamique Holdsclaw je kod Silver Starsa bila najbolja sa 17 poena, dok je kod poraženog tima prvo ime bila Seimone Augustus sa 22 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti